понеделник, ноември 09, 2009

четврток, декември 29, 2005

Реконструкција на црквата во центарот на Шлегово Пресвета Богородица

Почеток на Реконструкцијата на Црквата Пресвета Богородица во центарот на Шлегово.
Целосно обновениот трем пред црквата.
Предната ограда со поставено ковано железо.
Реконструкција на предната ограда на црквата Пресвета Богородица.
Здружението на Граѓаните "Согласие" овојпат се зафати и го реализира во голем дел проектот одобрен од Заводот за Заштита на Споменици и финансиран од ЕКП за обнова на црквата Пресвета Богородица во центарот на Шлегово.

недела, декември 11, 2005

Панорама

Панорама на Шлегово
гледано од Сланушка.